25.04.2024

Панські екскурсії: історія тернопільського ставу, якої ви не знали

Креатор буд

А ви знали, коли день народження тернопільського ставу? А про те, що його тричі руйнували? Ні? Тоді вам на екскурсію! У туристично-інформаційному центрі Тернополя запровадили панську екскурсію з назвою “Тернопільський океан та його береги”. Її проводять щонеділі об 11 .00 на теплоході “Сигма”.

Керівниця ТІЦу Ірина Потішна зауважує, що ця екскурсія є авторською. Її розробила гід Оксана Ленкевич, яка буквально по крупинках збирала інформацію в архівах, у краєзнавчій літературі та з розповідей старожилів.

Капітан теплоходу “Сигма” Віталій Станько каже, що екскурсію слухає лише краєм вуха, бо весь час зосереджений на штурвалі. Утім розповідає журналістам те, що найбільше з почутого подивувало.

Олександр Панін переселенець з Харкова. Розповідає, що відтоді, як переїхав до Тернополя, побував на усіх екскурсіях, які проводять у місті. Тепер і сам би залюбки працював гідом. Але поки що вдосконалює українську.

Маршрут панської екскурсії має майже дев’ять кілометрів і триває близько години. Квиток для дорослого вартує 75 гривень, для дітей – 50. Попередня реєстрація – обов’язкова. Це можна зробити за номером телефону – 098 0520 720.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,