25.04.2024

Оновлені відділення в обласній психоневрологічній лікарні відкрив очільник МОЗу Віктор Ляшко

Ваша реклама

Нові відділення нейрохірургії та відділення інтенсивної терапії відкрив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Ці відділення вже працюють в Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні. Також очільник МОЗу зустрівся з головними лікарями медичних закладів Тернопільщини і наголосив, що керівники лікарень повинні готуватися до важких умов роботи в зимовий період. Подробиці дізнавалися наші журналісти.

Отже, в Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні відкрили два нових відділення. Це нейрохірургічне та відділення інтенсивної терапії. Участь в заходах взяв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Головний лікар обласної лікарі Володимир Шкробот зазначає, що у палатах є не лише необхідне сучасне обладнання, але й достатньо місця для якісної роботи лікарів та пацієнтів.

Ремонт в психоневрологічній лікарні тривав майже півроку. Сьогодні два нових відділення оснащенні усім необхідним обладнанням.

“Проведені ремонти і з коштів державного бюджету. Придбали на близько 20 мільйонів гривень апаратури. Окрім цього, з централізованих закупівель доправили ангіограф, який дозволяє проводити тут всі необхідні оперативні втручання”, — відзначив Віктор Ляшко.

Додаткові кошти на ремонт виділили також з місцевих бюджетів.

“10,5 мільйонів — це спільні кошти обласного бюджету і бюджету, який заробила сама лікарня”, — зазначив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

В хірургічному відділенні є дві сучасні операційні, а в відділенні інтенсивної терапії – одна загальна палата реанімації, яка передбачена на 6 ліжок та чотири одномісні палати. За словами міського голови Тернополя, у воєнний час необхідно особливо звертати увагу на потреби медицини.

“Особливо в період війни медицина повинна залишатися пріорітетом. Дуже добре, що з’являються нові методики, нове обладнання, яке допомагає медикам більш ефективніше, якісніше спрацювати і врятувати життя”, — підкреслив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Після відкриття відділень міністр обговорив з головними лікарями проблеми опалення та енергопостачання медзакладів в період аварійних відключень. Віктор Ляшко наголосив, що лікарні на цей час повинні також стати пунктами незламності.

“Лікарні в період відключення світла є такими пунктами незламності. І в них окремо повинні передбачати місця, де люди можуть підзарядити телефони, отримати гарячий напій. І для цього також треба готуватися”, — зауважив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Наступного року фінансування медицини буде зменшено приблизно на 10 мільярдів. За словами Віктора Ляшка, у МОЗі ретельно готуються до цього.

За словами Віктора Ляшка така ситуація склалася через те, що в 2023 році пріорітет в держави – це збройні сили та оборона. Однак завдяки закордонним благодійним організаціям та європейським партерам медичну галузь забезпечуватимуть усім необхідним.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,