20.04.2024

Окопні свічки для бійців ЗСУ виготовляють школярі у селі Грабовець

Ваша реклама

Школярі також наближають перемогу. У Грабовецькій школі Великогаївської громади щодня учні виготовляють по кілька десятків окопних свічок. Металеві бляшанки до закладу приносять батьки, а віск для свічок передають з місцевої церкви.

Разом з іншою благодійною допомогою окопні свічки планують відправити на фронт на початку грудня. Як учні працюють і чи вже мають свої секрети по виготовленню окопних свічок — дізнавалися журналісти.

Андрій Демків у вільний час приходить в клас трудового навчання у школі. Дев’ятикласник разом з друзями тут працює над окопними свічками. Вірить, що такі вироби допоможуть бійцям зігрітися в холод.

Вчителька Любов Стадник сама розігріває віск і заливає гарячою рідиною посудини. Вона пояснює: школярі роблять лише роботу, пов’язану з папером. Вчителька додає, що усі необхідні матеріали їм передають місцеві жителі громади, а віск вони беруть у Грабовецькій церкві.

До речі, у школі не лише виготовляють окопні свічки, але проводять різноманітні ярмарки, на яких збирають кошти для ЗСУ. Про це розповів директор навчального закладу Андрій Ручаковський.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,