20.04.2024

Офлайн навчання почалось у студентів Західноукраїнського національного університету

Ваша реклама

Офлайн навчання розпочали у Західноукраїнському національному університеті. Наразі тренінги стартували для других курсів магістратури. Лекції проводять представники товариства «ПРОФ АЙ ТІ», із якими університет уклав угоду. Тепер студенти використовують ліцензійне програмне забезпечення для ведення обліку та оподаткування, яке компанія передала університету безкоштовно.

“Думаю, така співпраця буде корисною для обох сторін. Студенти зможуть підвищити якість свого професійного навчання, будуть більш підготовлені до сучасного ринку праці”, — вважає завідувачка кафедри обліку і оподаткування класичного університету Тернополя Наталія Починок.

Формат тренінгів є, так би мовити, “родзинкою” навчання, кажуть викладачі. Це дозволяє отримати необхідні навички та зануритися у модельовані кейси виробництва і таким чином підготуватися до подальшої практики. Вона розпочнеться вже через 2 тижні.

“Все це починається вже із першого курсу, проходить наскрізною ниткою. А тренінг і переддипломна практика для магістрів — це вже така завершальна точка, коли усі ті компетентності в розрізі професійних дисциплін студенти опанували, перевіряють, набувають додаткових навичок і зможуть це перевірити на базі практики”, — каже декан соціально-гуманітарного факультету Класичного університету Тернополя, доктор історичних наук, професор Оксана Гомотюк.

Тому особливо вітають магістранти, що двері університету відкрилися з перших днів навчання. Адже у безпосередній взаємодії із іншими студентами та викладачами легше набувати необхідних знань та навичок обраної професії.

Початок навчання із середини серпня вже стало стандартною практикою останніх років для Західноукраїнського національного університету. Далі пари розпочнуться для студентів коледжів ЗУНУ, після чого стартують 2-4 курси бакалаврату. Першокурсники завітають на свої лекції 7 вересня.

“Плануємо ми почати навчання на всіх курсах в режимі офлайн, тобто очне навчання. Ми до цього підготувалися. За час літніх канікул ми полагодили тимчасові укриття, сховища. Там є туалети, є вода, лавки, крісла”, — заявляє перший проректор Класичного університету Тернополя Микола Шинкарик.

Наразі триває вступ на перший курс бакалаврату. Вступники подають документи онлайн, і ще мають змогу обрати спеціальність до душі.

Як відзначає Микола Шинкарик, в університеті відкрили програму “Транспортні технології та логістика”, а також магістерську програму “Психологія перемовин та медіація”. Також доступні багато попередніх програм.

Зважаючи на воєнний стан в країні, додає Микола Шинкарик, 1 вересня всі перші пари розпочнуть із лекції “Національний супротив”. Під час цих лекцій ще раз розкажуть про важливість боротьби українців, наших захисників, серед яких є і студенти Західноукраїнського національного університету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,