24.04.2024

Обрали найкращий проєкт реконструкції Старого парку у Тернополі

Ваша реклама

Найкращу концепцію майбутньої реконструкції Старого парку визначили у Тернополі. Конкурсна комісія опрацювала 6 проєктів і обрала найкращий. Переможцем стала задумка організації із Дніпра.

“У парку передбачили першочергове наше прагнення — це місця вшанування українських героїв з попередніх часів і до нашого часу. Окремо облаштують зони для відпочинку молоді, спортивні, відпочинкові, дитячі майданчики. Все це врахували”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Свої пропозиції щодо нового вигляду Старого парку надавали також архітектори із Маріуполя, Львова, Хмельницького та інших українських міст.

“Цей варіант вищий від інших з виконання завдання, яке ставила і міська рада, і рекомендувала комісія. Його допрацьовувати можна, потрібно допрацьовувати. Це тривала робота, але віримо, що архітектор справиться із цією роботою”, — відзначив голова Тернопільської обласної організації Національної спілки архітекторів України Ярослав Головко.

Не менш важливо, що нова концепція передбачає збереження зелених насаджень Старого парку, кажуть фахівці. До обговорення проєктів долучалася і молодь, аби зміни у Старому парку були комфортними і для їхнього розвитку. За словами молодіжного міського голови Тенополя Назара Мельничука, в парку також буде амфітеатр і розширена спортивна зона.

Коли розпочнуть реконструкцію — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,