28.04.2024

Нульове розмитнення авто стало наживою для перекупників: нюанси закону

Ваша реклама

Таких черг тернопільська митниця не бачила з часу, коли почали реєструвати євробляхи. Зараз шикуються автівки з іншої, вигіднішої людям причини – нульове мито. На час воєнного стану в Україні дозволили не платити за ввезений транспорт ні мита, ні більшості інших податків — крім пенсійного та військового збору.

«Відповідно до закону 2142 тернопільською митницею зареєстровано 930 одиниць. При цьому надано пільги на суму 102 млн гривень», — відзначив заступник начальника відділу забезпечення митного контролю та оформлення тернопільської митниці Андрій Саварин.

Тобто саме 102 мільйони гривень недоотримав бюджет області.

Закон ухвалювали для людей, які через війну втратили автівки, щоб ті могли завезти собі машини дешевше. Так вони економлять в середньому від 30% від вартості автомобіля. А ще для волонтерів, які шукали транспорт для військових. Але за більш ніж місяць дії так званого нульового мита – ним активно стали користуватися перекупники. Такий закон не полегшив роботи волонтерам, відзначив Ярослав Колодій. Ті розповідають, на кордонах тепер ще більші черги. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,