25.04.2024

Новий рік — нові ціни: у Тернополі на 20% зросте тариф на воду

Ваша реклама

36 гривень 70 копійок за куб води. Нові ціни у платіжках тернополяни побачать вже у січні. В місті зріс тариф на воду. 

Як пояснили у КП “Тернопільводоканал”, основна причина нових цін — зростання вартості електроенергії. Фактично на початку літа платили за кіловат 2,50. У грудні вартість одного кіловата перевищує 5 гривень. Ціни формує Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Вона і враховує усі фактори, які впливають на тариф.

“Все залежить від електроенергії. Наше підприємство витрачає приблизно 300 тисяч в день, щоб оплатити електроенергію”, — пояснив начальник планово-економічного відділу “Водоканалу” Володимир Водовіз.

Тернополяни такому новорічному подарунку не надто раді. Кажуть, навіть стара ціна – 30 гривень – не виправдана. Тим паче, слід говорити і про якість води, а нею задоволені далеко не всі.

Все ж таке підняття тарифу, кажуть у водоканалі не покриває усіх витрат підприємства. Бо електроенергія знову росте в ціні. А окрім цього є ще цілий штат працівників, яким треба збільшувати зарплатню. То ж ймовірно, що в другому кварталі, орієнтовно у квітні, у НКРЕКП ціни на воду знову переглянуть.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,