02.05.2024

Небезпека на Тернопільщині: кожен четвертий кліщ переносить інфекційну хворобу

Ваша реклама

Хтось їх боїться, а хтось недооцінює. Нема такого місця у Європі, де б можна було від них заховатися. Вони є всюди – у парках, лісах та навіть у містах. Це кліщі. Найбільші переносники хвороб. Сезон цих паразитів розпочався у квітні, тож треба бути максимально обережним, щоб уберегтися від укусів.

Нині в Україні кожен 10 кліщ є зараженим Лайм-бореліозом, тобто інфекційною хворобою. На Тернопільщині 25% кліщів є переносниками не тільки цієї болячки, а й інших. Тобто кожен четвертий паразит, який кусає може заразити людину.

“Найпоширенішими хворобами, які вони переносять, є кліщові бореліози, зокрема хвороба Лайма, анаплазмози, весняний кліщовий енцифаліт”, — відзначив експерт Володимир Паничев.

Окрім того, один кліщ може містити у собі до чотирьох різних інфекцій, каже Володимир Паничев. Зараження відбувається під час присмоктування паразита. Найчастіше чіпляється до найніжніших місць на тілі людини. А це голова, живіт та внутрішня поверхня стегна. Харчується кров’ю та врешті решт відпадає. Але проблема у тому, що під час цього кліщ передає ту інфекцію, якою сам заражений і через певний час може виникнути хвороба Лайма. Як вберегтися від кліщів — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,