29.03.2024

Небезпечні знахідки війни: піротехніки знаходять вибухівки в сумках та стаканах

Креатор буд

Розтяжки, міни та нерозірвані снаряди. Ці та інші небезпечні предмети залишають після себе російські загарбники. Саме тому рятувальники просять не поспішати повертатися до власних осель, туди, де були бойові дії,  а також не чіпати невідомих речей та предметів.

Тернопільські піротехніки працюють зараз на Київщині, розповів заступник начальника групи піротехнічних робіт головного управління ДСНС України у Тернопільській області Назар Богдан. Спілкуються з місцевими та повідомляють про сотні, а то й тисячі небезпечних знахідок. Робота триває вже більше трьох тижнів.

Проте і на Тернопільщині жителі можуть знаходити небезпечні предмети часів війни. Днями у селі Вільшанка на Зборівщині місцеві мешканці виявили мінометну міну. Рятувальники кажуть, такі знахідки навесні – це звичне явище. Особливо під час весняних робіт у полях.

Варто пам’ятати, якщо ви знайшли предмет, який ззовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його. Про знахідку негайно повідомляйте рятувальників, зателефонувавши за номером телефону «101».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,