19.04.2024

Навчання в умовах війни: тернопільські школи готують укриття, тривожні кнопки та відеоспостереження

Креатор буд

Безпека дітей — зараз основний критерій початку нового навчального року. В школах готуються, аби з першого вересня учні мали не лише красиві навчальні класи, а й надійні  укриття на випадок повітряної тривоги. Окрім цього, усі заклади повинні обладнати тривожними кнопками та системами відеоспостереження – таке рішення ухвалив кабінет міністрів України.

І поки одні школи лише починають готуватися, є й такі, де схожі нововведення працюють роками. Це, зокрема, Тернопільський ліцей №21.

«У 2018 році в мене виникло питання що відеоспостереження в школі —важливе. Я прийняла рішення що треба це зробити», — пригадує директорка Тернопільського ліцею №21 спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Ґерети Марія Гудима.

За чотири роки Тернопільський ліцей №21 обладнали шістнадцятьма камерами відеоспостереження, а ще — підключили в приміщенні тривожну кнопку.

Як відзначив заступник директора з господарської роботи закладу Андрій Рудник, нею користуються чергові з 8.00 до 20.00, і сторож вночі. Як тільки вони бачать загрозу – натискають. Через 3-5 хвилин і приїжджає міліція і служба охорони.

Камери поставили всередині у коридорах, а також зовні – по периметру ліцею. Мають намір облаштувати ними і укриття.

За безпеку в школах відповідатиме поліція охорони. Тобто в разі загрози дітям, учителям чи приміщенню – черговий натисне тривожну кнопку, і приїдуть поліцейські. Загалом, в Тернопільській області така система має запрацювати у всіх навчальних закладах. Окрім цього, порядок наводять і в укриттях. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,