20.04.2024

Навчання після канікул: як на Тернопільщині організували освітній процес в умовах карантину

Креатор буд

Обов’язковий температурний скринінг, носіння масок під час перерв, вакцинація працівників та налагоджена система дистанційного навчання. Керівництво та працівники Гусятинської школи запевняють: готові до будь-якого розвитку ковідних подій. Ще тиждень тому у них звершились канікули, тож вимушені пристосовуватись до навчання в умовах всеукраїнського карантину.

Отож, перше і найголовніше – для безпечного навчання працівники школи вакцинуються. Наразі, зі 107 працівників щеплення від ковіду отримали 104, у відсотках – це 97,2 вакцинованих. Далі — контроль за дотриманням усіх карантинних вимог.

Як відзначила шкільна медсестра Діна Починок, у закладі слідкують за масочним режимом. Частина школярів має носити маски, а вчителі — захисні щитки. Учні молодших класів, зігдно норм, масок не носять. Аби запобігти поширенню коронавірусу, в школі обладнали ізолятор для дітей, у яких підвищилася температура.

Учні старших та початкових класів навчаються у різних корпусах. Мета – розмежувати потік дітей та мінімізувати їхній контакт. Батьки можуть заходити у навчальний заклад за умови наявності сертифікату про вакцинацію, або ж у екстрених випадках, за згоди адміністрації закладу. Також, для очного навчання вирішили й питання з опаленням.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,