23.04.2024

«Найсильніший завжди захищає слабших»: історії добровольців з Тернопільщини

Креатор буд

Юрій Заблоцький та Ігор Войцехівський – добровольці, артилеристи. Для них все почалося у березні 2014.

Чоловіки розповіли, що як свідомі громадяни своєї країни за власним бажанням прийшли до військомату і записались «у зошит».

Командир гарматного розрахунку п’ятого окремого батальйону української добровольчої армії Ігор Войцехівський пригадує, як вперше так би мовити, познайомився із гарматою. Тоді зрозумів дві речі, що хоче служити в артилерії, і що не просто так артилеристів називають “богами війни”.

На першому етапі війни в Україні не всі професійні військові були готові захищати державу. Але були готові добровольці. Для них втекти чи бути відправленим додому означало одне – ганьба. На передовій не було місця фальші, але було місце для братньої підтримки.

Командир роти вогневої підготовки п’ятого окремого батальйону української добровольчої армії Юрій Заблоцький зазначив, що це були найважчі, проте, найщасливіші роки його життя.

Починаючи із 2017 року в Україні відзначають День Добровольця. 14 березня – не випадкова дата, у цей день 2014 року 500 бійців-добровольців з Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,