23.04.2024

На Тернопільщині встановили пам’ятник на честь загиблого Михайла Цимбалістого

Креатор буд

Михайло помер та пам’ять про нього жива і завжди житиме. У селі Увисла Чортківського району на Тернопільщині відкрили пам’ятник Герою російсько-української війни, розвіднику, майору Збройних сил України Михайлу Цимбалістому. 

Ініціювали увіковічення пам’яті саме у граніті однокласники офіцера. Ідею підтримали й жителі громади. На відкриття прийшли представники Міноборони, ЗСУ, місцевої влади, рідні та друзі полеглого Михайла.

Батько покійного Василь Цимбалістий пригадав, у 20 років Михайло «закохався» в армію. Вступив у Львівську Академію сухопутних військ, закінчив її з відзнакою. Мріяв служити у розвідці. Від початку війни на сході Михайло Цимбалістий без жодних сумнівів пішов захищати українські кордони. Загинув під час виконання бойового завдання у ніч з 13 на 14 вересня 2019 року поблизу населеного пункту Павлопіль на Донеччині від кулі ворожого снайпера.

Священнослужителі провели молебень, присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника – тим самим вкотре подякували Герою за його подвиг.

Додамо, що увіковічити пам’ять про Михайла Цимбалістого планує і громада Тернополя. Його іменем назвуть одну з вулиць міста, а також на фасаді школи №29, де навчався Михайло Цимбалістий, встановлять меморіальну дошку.

 

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,