27.04.2024

В Україні стався землетрус з епіцентром на Тернопільщині

Креатор буд

Удосвіта 23 вересня жителі Тернопільщини та Франківщини відчули підземні поштовхи. Землетрус із відчуттям поштовхів приблизно до 5 балів трапився о 6.20. Люди переповнені емоціями та діляться пережитим у соцмережах.

 

Як повідомив Головний центр спеціального контролю, сьогодні о 06:17:57 засобами Головного центру зареєстровано відчутний землетрус на території України. Попередні розрахунки: координати 48,93 пн.ш. 25,88 сх.д. Тернопільська область, магнітуда М=4.3, розрахункова інтенсивність 5 балів. За повідомленнями, землетрус відчувався людьми на відстані біля 100 км.

Німецький науково -дослідний центр геологічних наук (GFZ) повідомив про землетрус магнітудою 4,3 бали, стався у селі Нагоряни Чортківського району, Тернопільської області.

Прикарпатці в фейсбук-спільнотах пишуть, що відчували незначні поштовхи у Долинському, Калуському, Городенківському районах. Але значно активніше трусило Тернопільщину.

“Задрижали двері, таке відчуття,що ніби проїхала велика машина під вікнами, аж вийшла на двір. Це було десь 6.18 с.Волиця Тернопільська обл. – пише Людмила Воловник.

“Так, було, прокинулася від того, що ліжком трясло, а чоловік від того, що ніби в вікно хтось щось кинув”, – пише Світлана Саченко

“Було чути сильний гул… І були сильні два поштовхи…” – пише Оксана Пунда.

“Ніби ліжко підстрибнуло, с. Решнівка Збаразький р-н.”, – ділиться враженнями Ольга Храплива.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,