20.04.2024

На Тернопільщині розпочався другий етап вакцинації від COVID-19

Креатор буд

З 22 березня в Україні запускають 565 стаціонарних пунктів вакцинації проти коронавірусу. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Тернопільської облдержадміністрації.

Як зазначають, у нашій області обладнано 23 таких пункти імунізації населення на базі закладів первинної медико-санітарної допомоги. Для них були підготовлені медичні працівники, які пройшли спеціальне навчання.

За словами регіонального координатора кампанії з вакцинації у Тернопільській області Марії Павельєвої упродовж цього етапу передбачено вакцинувати близько 70 тис. працівників первинної медицини по всій країні. Першими щеплюватимуть працівників мережі первинної медицини, зокрема сімейних лікарів та їхніх помічників. Вакцинація буде відбуватися на новій платформі  – у стаціонарних (тимчасових або постійних) пунктах щеплення.

З 29 березня для вакцинації будуть відкриті ще більше ніж 2500 пунктів щеплення, які розпочнуть свою роботу тоді, коли привезуть нову партію вакцин. З моменту її надходження розпочнеться запис на вакцинацію людей віком від 80 років, яких також передбачено вакцинувати в другому етапі дорожньої карти.

Також з 29 березня запланована вакцинація людей віком від 80 років, які попередньо записалися до листа очікування в додатку Дія або через контакт-центр МОЗ  0 800 60 20 19.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,