20.04.2024

На Теребовлянщині чоловік виростив поле із витонченими рослинами

Ваша реклама

Житель села Підгайчики Василь Романчук серед картоплі, кукурудзи та інших сільськогосподарських культур посадив тисячі кал. Ці витончені квіти він почав вирощувати близько 5 років тому.

Рослини 8 кольорів ростуть на полі розміром у 4 сотих. Чоловік зізнався, вирощував й інші квіти: тюльпани, гладіолуси, лілії. Та найбільше до душі йому припали саме кали.

За своїми квітами господар доглядає, біля  поля встановив бочку. Там впродовж дня нагрівається вода, а уже ввечері чоловік поливає рослини. Роботи чимало, бо коли  дощів немає  зрошувати їх потрібно двічі на день.

Рослини є різних сортів – високорослі та низькорослі. Квітують кали майже півтора місяці, починаючи із липня. За цей час чимало людей приїжджають на Теребовлянщину у Підгайчики для фотосесій. Наразі це єдина локація у нашій області із такими квітами. Господар поля додав, без клопіткої праці цієї краси не було б.

Усю зиму просушені та посортовані кали зберігаються у підвалі. Торік чоловік зібрав 10 ящиків із цибулинами квітів. Та їх кількість з кожним роком зростає. Отож, поступово збільшується площа поля із  калами. Василь Романчук запевнив вирощувати їх буде доки дозволятиме здоров’я.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,