28.04.2024

На новому моторному човні патрулюватимуть тернопільський став муніципали

Креатор буд

Cлідкувати за порядком на тернопільському ставі тепер буде простіше. У цьому муніципалам допомагатиме новенький човен. У час нерестової заборони будуть слідкувати за рибалками, а також моніторити інші порушення. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Інспектор управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради Володимир Сосновий, під час патрулювання зокрема виявлятимуть незаконні факти вилову риби та порушення у сфері благоустрою, моніторитимуть прибережну смугу, запобігатимуть зливу нечистот у водойму.

Потужний двигун дозволить катеру набирати швидкість до 70 кілометрів на годину, додає Володимир. Сам човен українського виробництва закупили ще у 2020 році. Але зайняла час реєстрація плавзасобу. Тепер всю необхідну документацію оформили, повідомив начальник управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради Ігор Максимів.

Влітку на ставі збільшується кількість плавзасобів – це схожі катери, квадроцикли і решта. Тому муніципали разом із патрульними планують перевіряти кермувальників, аби ті не виходили на воду напідпитку і не наражали на небезпеку відпочивальників.

Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,