08.09.2024

На курців у Тернополі тепер можна поскаржитись онлайн

Ваша реклама

Сервіс реєстрації порушень «антитютюнового» закону. Його створили у Центрі громадського здоров’я. На сайті є відповідний розділ для скарг. Платформу розробили для людей, які хочуть захистити своє здоров’я та не бути «пасивними» курцями.

Адже за останніми статистичними даними всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні від захворювань легень внаслідок пасивного тютюнокуріння помирає до 13 тисяч людей.

Як розповів завідувач відділу моніторингу та реагування на небезпеки ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України» Євген Безрукий, у такий спосіб фахівці вирішили подбати про здоров’я людей, які не курять. Тому що з димом видихають курці дуже багато шкідливих речовин і олійних масел, і солей важких металів. І цей дим шкодить здоров’ю не курця ще більше ніж тій людині яка курить. Окрім цього, з липня діють нові правила паління електронних сигарет різних видів.

Але тих, хто порушує є чимало, які і тих людей, кому паління заважає. І сервіс створений саме для того, щоб зареєструвати скаргу. Далі її направлять у відповідні органи. Загалом же від початку року патрульні склали 693 адміністративних матеріалів на громадян, які курили в заборонених місцях.

А ось чи підтримують створення такої платформи тернополяни — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,