20.04.2024

На 50% зросла кількість хворих на грип та ГРВІ у Тернополі, лікарі радять вакцинуватися

Креатор буд

Пів мільйона хворих на респіраторні хвороби за останній тиждень. В Україні на грип та ГРВІ захворіли 413 696 людей, із них 168 771 — діти віком до 17 років. Такий показник значно більший за аналогічний період минулого сезону.

Високий рівень епідемічної активності зафіксували в 12 областях, в тому числі і в Тернополі. У нашому місті кількість хворих зросла на 50% в порівнянні з минулим місяцем.

Щоб захистися від недуги медики радять вакцинуватися. Загалом в Тернополі з початку епідсезону від грипу щепилися 2288 осіб, з них – 1329 дітей. Медики кажуть, вакцинуватися від грипу можна в період від жовтня по квітень. У Тернополі є вакцини трьох видів. Їх можна придбати в аптеці і з дотриманням холодового привезти в поліклініку.

Лікарка Ольга Сковронська каже, люди часто плутають ГРВІ і грип. І хоч вони мають подібні симптоми – це різні типи хвороб. Щоб діагностувати грип треба зробити аналіз, схожий за принципом на ПЛР-тест. Проте при перших ознаках поганого самопочуття радять звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,