29.03.2024

Мистецька терапія: до розмовних і музичних проєктів можуть долучатися тернополяни і переселенці

Креатор буд

У Тернополі продовжує працювати гуманітарно-освітній центр. Його мета, відзначив міський голова Сергій Надал, створити у місті своєрідний культурно-мистецький фронт, об’єднавши митців, науковців, небайдужих містян, переселенців і воїнів.

Під час другого засідання представників гуманітарно-освітнього центру «Українці допомагають українцям» розповіли про заходи, які вже запланували провести у файному місті. Їхній повній перелік можна переглянути на сайті міської ради.

Відомо, що діятиме літературна платформа. Але на цьому фронті зброєю є не лише слово, а і музика, малювання і решта мистецьких напрямків. Акцент роблять на темах, особливо популярних серед молоді, каже письменник і громадський діяч Анатолій Вихрущ.

У місті проводять майстер-класи з писанкарства та розмальовування еко-сумок. На базі однієї із шкіл двічі на тиждень діє Освітній хаб, де педагоги проводять заняття для дітей переселенців, готують до тестування з української мови, математики, історії України. Про це повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,