29.03.2024

Міністр освіти Сергій Шкарлет відвідав активний форум “Здорова Україна — здорова громада” на Тернопільщині

Креатор буд

Форум “Здорова Україна — здорова громада”. Такий дводенний захід відбувається у Скориківській школі. Його відвідав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Він особисто розповів педагогам про особливості нововведень у фізичному вихованні дітей на уроках фізкультури. Також урядовець долучився до руханок, які провели під час заходу.

“Саме на цьому форумі розглядають елементи нової фізичної культури в новій українській школі, елементи запровадження нових модулів. На сьогодні ми маємо можливість 60 модулів запропонувати на вибір кожній громаді, залежно від того, до чого схильні діти”, — пояснив Сергій Шкарлет.

Це 60 видів спорту, адаптовані спеціально для проведення на уроках фізкультури. Під час форуму для учасників провели майстеркласи, де показували ці модулі на практиці для вчителів фізичної культури із громад Тернопільщини.

Наприклад, із одним модулем на фізкультурі можуть працювати навіть дітки, які звільнені від фізичної активності чи мають проблеми зі здоров’ям, каже начальниця відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти інституту модернізації змісту освіти Галина Коломоєць. І хоча сама модульна програма  на уроках фізкультури працює із 2021 року, зараз її вдосконалили і розширили.

Начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш відзначив, що ці вправи та інвентар діти з вчителями можуть використовувати не лише на уроках фізкультури, але й на різних гуртках або перервах. А сам форум дуже корисний щодо обміну досвідом між вчителями.

Додамо, під час форуму міністр освіти передав трьом громадам Тернопільщини ключі від нових автобусів. Це ті ОТГ громади, які першими передали свій транспорт на потреби воїнів. Автобуси поїдуть до Шумської, Великодедеркальської і Саранчуківської громад.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,