26.04.2024

Меморіальну дошку на честь Михайла Цимбалістого відкрили в тернопільській школі

Креатор буд

Меморіальна дошка на честь героя Михайла Цимбалістого тепер є на стіні 29 тернопільської школи. Дату відкриття обрали символічну, напередодні дня захисника, щоб показати наступним поколінням героїзм і відданість Михайла українському народові.

Прийшли на урочистість і батьки Михайла Цимбалістого. І хоч сина давно немає поруч, радіють, що його продовжують пам’ятати.

Як розповіла мати героя Ганна Цимбаліста, Михайло вибрав професію захищати і був вірний покликанню і присязі, яку він дав на вірність своєму народу і державі до кінця свого життя.

Нагадаємо, Михайло Цимбалістий – майор Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Брав участь у запеклих боях на сході країни. Його життя обірвалося у 2019-му році від кулі ворожого снайпера. Вшанувати пам’ять про земляка прийшли родина, представники влади, духовенства, шкільний колектив та небайдужі тернополяни.

За словами міського голови Сергія Надала, герой продемонстрував найвищий прояв християнської любові — віддав своє життя за інших.До слова, незабаром одну із тернопільських вулиць назвуть іменем Михайла Цимбалістого, над цим вже працюють у міській раді.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,