16.04.2024

Лікарню №3 готуються відкрити у Тернополі для лікування хворих на ковід

Ваша реклама

Враховуючи збільшення хворих, у Тернополі планують з наступного тижня відновити роботу 3-ї лікарні, яка не приймала ковідних пацієнтів від травня. Адже хоча темпи зростання і госпіталізації інфікованих за останній тиждень сповільнилися, показники залишаються максимально високими.

Вже рік лікують хворих на коронавірус у міській лікарні №2. Спершу тут було 60 ліжок, сьогодні – 120. Із них 81 вже зайняті.

Наразі у Тернополі три медзаклади надають допомогу інфікованим. Окрім другої, це перша міська лікарня і міська дитяча. Усі забезпечені киснем на 100 відсотків, наголосили в відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради.

За словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василя Даньчака, кожен лікувальний заклад має більше ніж 3 джерела кисню. Це кисневі балони, кисневі станції і концентратори, а також великі кріоциліндри і кисневі бочки.

Загалом, пояснюють медики, за наступні кілька тижнів Україна може увійти у трійку європейських країн за показником захворюваності на ковід.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,