07.05.2024

Ліцеїст — це престижно: для першокурсників Тернопільського технічного ліцею влаштували посвяту

Ваша реклама

Наполегливість і  жага до знань — ось що об’єднує усіх вихованців технічного ліцею Тернополя. Бути ліцеїстом – почесно. Бо окрім навчання, тут поважають і бережуть традиції. Одна з яких – посвята першокурсників в ліцеїсти.

Ліцеїсти сьогодні мають чимало викликів, переконана директорка Юлія Марусина. Це діти, які вміють навчатися і онлайн, і офлайн. Знають як самодисципліновуватись. А цей навчальний рік розпочали в умовах війни. Тож за можливість отримувати знання – вдячні кожному захиснику. Посвяту розпочали з хвилини мовчання та молитви.

“Цим ліцеїстам напевно найважче. Вони від 5 класу жили в умовах пандемії, а зараз — у воєнний час, — каже Юлія Марусина. — Хочеться їм побажати якнайбільше радісних подій, де вони зможуть пообніматися, посміятися, обмінятися думками. Хочеться їм побажати здоров’я. витримки, наснаги. хороших друзів та людей поряд”.

Дітям влаштували невеличкий квест, а щоб навчатися було достатньо снаги – нагодували новоспечених ліцеїстів кашею. Підтримати своїх першачків прийшли батьки.

«У 2020-му тут навчання закінчила старша дочка, вона завжди каже, що це її найкращі роки. Зараз вчиться середущий син. У майбутньому надіюся, що ще меншенький буде”, — розповідає мама ліцеїста Надія Ставицька.

Першокурсниця Аріна Овчарова задоволена тим, що навчатиметься в ліцеї. У майбутньому планує обирати професію в ІТ-напрямку. Тому технічний ліцей, переконана дівчина, стане чудовим місцем вдосконалення її математичних знань.

Слід відзначити, Тернопільський технічний ліцей обирають сім’ями. До прикладу четвертокурсник Максим Микитів вітає зі званням ліцеїста молодшого брата Бориса. Тут навчалися їхні мама і тато. Тож для студентів ліцей став другим домом, кажуть хлопці. Борис пам’ятає, з яким захватом приходив з навчання брат. Тому теж мріяв стати ліцеїстом.

Попереду першокурсників чекає чотири роки в ліцеї. Час, насичений не лише знаннями, а ще й новим досвідом, цікавими знайомствами та незабутніми враженнями. Бо бути ліцеїстом – це престижно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,