25.04.2024

Козівська лікарня на Тернопільщині готова лікувати хворих на COVID-19 навіть без доплат

Креатор буд

Готові лікувати без доплат. Так, вирішили у Козівській райлікарні медпрацівники та керівництво. Нагадаємо, із першого червня, через низьку кількість хворих, усі медзаклади Тернопільщини більше не мають статусу «ковідних».

Відповідно, медперсонал більше не отримує додаткових грошей. Але це не злякало працівників Козівської лікарні. На цьому наголосив директор КНП «Козівська центральна районна лікарня»  Богдан Маркевич.

Анна Манько працює медсестрою в інфекційному відділенні вже більше 25-ти років. Із жахом пригадала початок пандемії та те, як масово тоді звільнялися працівники через коронавірус.

З інфекційного відділу практично в один момент розрахувалось 16 людей, тоді залишилось лише дві медсестри, три санітарки і лікар.

Найбільша кількість хворих, яка одночасно перебувала у стінах Козівської лікарні – 84 осіб. Медперсонал розповів, це дуже багато, адже не вистарчало медсестр, санітарів та лікарів. Бувало, що одна медсестра деяких час обслуговувала цілий поверх із хворими на ковід-19.

Завідувачка інфекційного відділення Анна Яценко наголосила, що готові лікувати хворих на коронавірус безкоштовно, працюючи тільки на одну зарплату.

В інших медзакладах з 1 червня «ковідні» відділення закриті і готуються перейти на звичайний режим роботи. За цей тиждень у лікарнях проводили підготовчі роботи – дезінфекцію та прибирання. Така ж робота триває у Підгаєцькій центральній міській лікарні. Про це зазначила медична директорка КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня» Любов Крамарчук. Вона пояснила, що ковідного хворого тепер спрямовують у Тернопіль.

Наразі кількість хворих у всіх районах області стабілізувалась. Тож статус ковідних забрали у багатьох медзакладів і вони дійсно можуть не приймати на лікування пацієнтів з ковідом.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,