20.04.2024

Концентрація розуму і перемог: Підгаєцька гімназія — одна з найкращих в Україні

Ваша реклама

Учні Підгаєцької гімназії імені Маркіяна Паславського встигають відмінно навчатися і отримувати за свої знання високі нагороди. Відтак і тримають гімназію в рейтингах кращих навчальних закладів вже не перший рік. Секрет успіху простий – всі вони дуже люблять це місце.

Чимало школярів до Підгаєць приїжджають із довколишніх сіл, аби навчатися в гімназії. А деякі навіть обирають гімназію як заклад, де навчається ціла сім’я. Діти переконують, їхні високі досягнення – то результат наполегливої праці вчителів.

А вчителька української мови Підгаєцької гімназії імені Маркіяна Паславського Надія Пелещишин відзначила, що у цьому закладі педагоги намагаються знайти творчий потенціал дітей, розвинути його.

За результатами ЗНО у 2021-му гімназія – п’ята в обласному рейтингу, а ще одна з двохсот кращих  по Україні.

Здавалось би, високим знанням та прагненням мали б відповідати такі ж умови навчання. Але поки що один з «найрозумніших» навчальних закладів області тісниться на четвертому поверсі гуртожитку.

Розповів журналістам про проблеми з приміщенням директор Володимир Слюзар неохоче. Бо вже більше 10 років минуло, коли в старій будівлі обвалилася стіна і переїхали в гуртожиток. І за весь час, зізнався, ні місцева влада, ні держава ніяк питання не вирішила. В Підгайцях навіть починали зводити нове приміщення гімназії. Та зараз воно недобудоване і закинутим стоїть просто неба.

І все ж і директор, і вчителі, і самі учні не перестають мріяти про великі спортивний та актовий зали у своїй школі. А ще просторі навчальні класи і власну будівлю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,