19.05.2024

Колишній працівник міліції зі Зборівщини торгував зброєю

Ваша реклама

Нарізною вогнепальною зброєю торгував пенсіонер – колишній працівник міліції. Житель Зборівського району, 1962 року народження, продав клієнту пістолет «Браунінг 6.35» та гвинтівку ТОЗ-8. За товар взяв 37000 гривень.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів оперативники Тернопільського управління ДВБ НП спільно з слідчими під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури, встановили особу торговця.

Оперативний працівник Департаменту внутрішньої безпеки України розповів, що обшукали автомобіль підозрюваного, під час перевірки виявили та вилучили автомат АКС-74 зі складним прикладом, прилад для безшумової стрільби до вказаного автомата та 128 патронів.

Провели правоохоронці санкціоновані обшуки і за місцем проживання підозрюваного, під час яких виявили та вилучили дерев’яні ложа для рушниць, набої до гвинтівки системи Манліхер, до пістолету ТТ та ПМ, затвор і ствол для мисливської рушниці, а також штик-ножі до гвинтівки «Манліхер» й «Маузер».

За словами оперативника, продавець зброї уже потрапляв у поле зору правоохоронців. У 2012 році його притягували до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Суд обрав йому покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки та згідно статті 75 ККУ його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Затримали підозрюваного у момент збуту вогнепальної зброї. Вирішується питання про повідомлення йому підозри у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України та обрання запобіжного заходу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,