19.04.2024

Кіт Марко допомагає волонтеркам з Байківців робити окопні свічки

Ваша реклама

Добра справа для військових. У Байківцях волонтерки роблять окопні свічки на фронт. Жінки хочуть, аби військовим в окопах було хоч трохи тепліше і затишніше. Мають навіть чотирилапого помічника. Подробиці дізналися наші журналісти.

Ідея виготовляти окопні свічки прийшла Валентині Половинчук. Розповідає, придумала це поки діти грались на дитячому майданчику. Заручившись підтримкою ще кількох жінок, довго не роздумуючи — взялися до роботи.

Процес запустився одразу, а згодом і з’явились перші результати. Спочатку матеріали — банки, картон і свічки принесли з дому. Потім із необхідним почали допомагати люди. Тому зараз волонтерки роблять досить великі партії. Допомагає і кіт Марко.

Зустрічаються жінки кілька разів на тиждень, все залежить від кількості зібраного матеріалу. Готові вироби довго у них не затримуються, адже в період холодів на них великий попит.

Мають секрет виготовлення “правильної” свічки, яка довго горітиме. Та не приховують, самі навчались з відео в інтернеті, зізнається волонтерка Ольга Бобчук.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,