16.05.2024

Картини до 30-річчя незалежності представили на виставці “Таємнича Україна” у Тернополі

Ваша реклама

Ніжна колористика та глибокий символізм. У Тернополі відбулась виставка картин київського художника Дмитра Коваля.

У художньому музеї представлено біля сорока полотен автора. Кожне з них має свою композиційну форму та стилістику вираження. Виставка приурочена тридцятиріччю незалежності України. Із серією картин “Таємнича Україна” вже ознайомились у Києві, Чернівцях, Кам’янець-Подільському та Тернополі.

Художник працює в техніці олія на полотні. Своєю серією “Таємнича Україна” намагався розкрити тему забутих куточків нашого краю. Декілька картин присвятив Донеччині, кілька Поліссю і Буковині. Те звичайне, буденне, що цікаве людям, у його виконанні буде сприйматися по-іншому, зізнався Дмитро Коваль. Над серією картин працював біля п’яти років, загалом вона налічує понад 100 полотен.

Аби привітати автора із дебютом у Тернополі, прибули його колеги. Вони приємно вражені стилем майстра, адже не кожен може так поєднати техніку та вміння.

Оцінити і помилуватись “Таємничою Україною” змогли і тернополяни. Здивовані тим, як художник зміг своєрідно і цікаво передати свою задумку.

До слова, серія картин “Таємнича Україна” представлена в тернопільському обласному художньому музеї. Тернополяни та гості міста матимуть унікальну можливість оглянути живописні твори Дмитра Коваля до 11 серпня. Далі ж виставка помандрує до Львова.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,