20.04.2024

Із захисником Віталієм Невінським попрощалися у Тернополі

Креатор буд

Військового Віталія Невінського поховали у Тернополі. Воїну було 26 років. Він захищав Україну в період АТО і продовжив боронити від ворога з початку активної війни. Загинув захисник 15 грудня на Донеччині. Там, поблизу села Підгородне, він отримав смертельні поранення.

Життя побратимів — ось найбільша цінність на війні. Саме це беріг воїн Віталій Невінський. У свої 26 він був капітаном, командиром роти гірсько-штормової бригади.

Його побратим “Рижик” пригадує: Віталій був його командиром роти, він служив з ним шість років. Тернополянин завжди підбадьорював хлопців, підтримував їхній бойовий дух.

Віталій навчався в інституті сухопутних військ. Згодом служив у 128 гірсько-штурмовій бригаді. Початок повномасштабного вторгнення захисник з ротою застали на Мелітопольському напрямку. Відстоювали шляхи до міста. Далі були інші бої, інші міста.

Мужністю і відвагою Віталія захоплювалися усі. Чоловік навіть після поранень повертався на фронт. Вдома на нього завжди чекала дружина з маленьким сином. На жаль, у цій страшній війні вони втратили чоловіка та батька, а Україна — свого славного сина. Вічна слава та пам’ять Герою.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,