28.03.2024

Із рекордсменом і захисником України Василем Шевчуком попрощалися у Хоросткові

Ваша реклама

Його добре знали у рідному Хоросткові та в Україні. У громаді попрощалися із військовим Василем Шевчуком. На фронт спортсмен, громадський активіст і рекордсмен пішов добровольцем.

Люди відзначають: розуміють, що Василь міг і не йти на фронт, а продовжувати встановлювати нові рекорди. Щасливо жити із дружиною, з якою одружений понад 30 років, чекати вдома двох своїх дітей, які зараз закордоном. Але він обрав інший шлях.

Василь Шевчук дуже любив спорт. Серед його здобутків чимало рекордів. Це і найтриваліше перебування під снігом, найдовша відстань зимового забігу із голом торсом. Василь жив спортом, розповідає, нам його тренер із важкої атлетики.

Усе своє життя Василь Шевчук загартовувався: відтискався на цвяхах, бігав босоніж. Був борцем за здоровий спосіб життя та намагався популяризувати фізичну культуру серед молоді та дорослих. Своїми досягненнями Василь Шевчук прославляв Тернопільщину.

“Я Василя возив на змагання, з того часу ми дружили. Не сказати, що він у той час виділявся, я би ніколи і не подумав, що він буде ставити такі рекорди. Він був маленьким, слабенький хлопчик. Що в нього було, то він був боєць — і на змаганнях і по життю”, — каже тренер захисника Василя Шевчука Степан Онищук.

На фронт Василь Шевчук відправився добровольцем на початку повномасштабного вторгнення. На той момент, йому було 58 років. Загинув військовий під час бойового завдання на Донеччині, розповідають його побратими.

У ту жахливу ніч, Василь перебував на позиції, яка знаходилась за 150 метрів від ворога. Йшов штурм, під ранок росіяни накрили артилерійським вогнем групу Василя. Для друзів, які поділяли із захисником усі військові перипетії, втрата побратима із псевдо “Марафонець” справжнісінька трагедія.

Поховали військового на місцевому кладовищі. 18 та 19 березня у Хоростківській громаді оголосили днями жалоби. Щирі співчуття рідним і близьким.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,