19.03.2024

Із героєм Артуром-Артемом Харівим попрощалися у Тернополі

Ваша реклама

Хотів перемоги, миру та аби мама була щасливою. Сьогодні на Микулинецькому кладовищі попрощались із Героєм Артуром-Артемом Харівим. Він з перших днів повномасштабного вторгнення був в територіальній обороні Тернопільщини, згодом підписав контракт з штурмововю бригадою та поїхав на Луганщину, там і загинув.

Знайомі згадують: Артур-Артем був лідером, цілеспрямованим та водночас тихим. Любив родину, спорт та знав, що Україна здобуде перемогу над ворогом. Хлопець захищав Батьківщину з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Був членом добровольчого батальйону територіальної оборони “Тайфун”.

Згодом вирішив, що готовий боронити землю в гарячих точках. Тому добровільно вступив до штурмової бригади, підписав контракт і вже на початку грудня його перевели на Луганщину. 20 січня 2023 року під час виконання бойового завдання хлопець загинув в населеному пункті Кремінна.

Навчався Артур-Артем у школі №14, далі вступив до училища №3 на спеціальність “будівельник”. Усе життя працював на різних роботах, шукав себе. Втім був лідером серед друзів, з дитинства любив спорт та був капітаном команди футбольного клубу “Смиківці”.

Родина Героя згадує про нього зі сльозами,  та водночас посміхаючись. Для них він був розрадою та надією. Тим, хто ніколи не відмовить в допомозі. Брат Руслан каже, він завжди ставив родину в перше місце.

Мама хлопця Жанна розповідає, він завжди хвилювався за неї, просив бути обережною та хотів, аби ніхто її не ображав. Згадує, що остання звістка від сина була 14 січня. Тоді він попередив матір, що йде на бойове завдання, тому 2-3 доби не буде виходити на зв’язок. Вона чекала від нього звістки декілька днів, втім вже 20 січня її повідомили про смерть сина.

Друзі згадують товариша, як щирого та відповідального. Того, на кого завжди можна було покластись та довіритись.

У хлопця залишилась матір та молодший брат, який зараз також боронить нашу Батьківщину.

Поховали Артура-Артема Харіва 30 січня на Микулинецькому кладовищі. Вічна пам’ять та слава Герою!



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,