29.04.2024

Історія наживо: у Зборові відтворили події знаменитої битви

Креатор буд

Зборівську битву відтворили у сучасній історичній реконструкції. Відбулось дійство на міському стадіоні Зборова. А долучились майже 100 осіб.

Серед них Павло Івашків, він виконав  роль Богдана Хмельницького. Він зазначив,  знадобились навички верхової їзди та фехтування.

Ще один учасник історичної реконструкції Андрій Башаєв зізнався, на мить відчув себе справжнім героєм важливих для сучасної України подій.

Тривала історична реконструкція Зборівської битви близько 30 хвилин. За цей час відбулось кілька атак із сторони козаків та польської шляхти. Під час наступів учасники залучали кінноту, стріляли з мушкетів та гармат, бились на шаблях.

Окрім бою у Зборові відбувся фестиваль духовної та патріотичної пісні “Білий Берег”. Його близько 10 років в місті проводять щорічно. Цьогоріч до дійства долучились близько 30 пісенних та танцювальних колективів.

У 2021 році фестиваль “Білий берег” та театралізоване історичне шоу приурочили 30-тій річниці Незалежності України.

Востаннє історичну реконструкцію битви у Зборові організовували 10 років тому. Тепер це плануюють робити щорічно, збільшуючи кількість дійових осіб та вдосконалюючи декорації.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,