19.04.2024

Індексацію пенсій у квітні проведуть всім працюючим пенсіонерам

Ваша реклама

Із 2018 року індексація пенсій відбувається в автоматичному режимі. Тобто людям не потрібно слідкувати за виплатами і звертатись у пенсійний фонд.

Як зазначив заступник начальника головного управління пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов, обов’язковою умовою перерахунку є наявність страхового стажу не меншого ніж 24 місяці.

Перерахунок пенсії залежить від зарплати та тривалості страхового стажу і визначається для кожного пенсіонера індивідуально. При цьому, індексації підлягає “чиста пенсія”, нарахована за роки стажу – без спеціальних доплат.

Виплати перерахують приблизно для 2 млн українців. При цьому, приблизно 700 тисячам пенсіонерів не слід чекати на індексацію. Це стосується тих, хто вийшов на пенсію після 1 квітня 2019 року – для них запланований найближчий перерахунок не раніше квітня 2022 року.
Крім того, у березні та січні 2021 зробили індексацію пенсій решті людей похилого віку. Цей процес теж провели автоматично. А от сума перерахунку залежала від середньої заробітної плати в Україні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,