25.04.2024

Художник Рустам Давлетов передає свої роботи у бомбосховища тернопільських шкіл

Креатор буд

Додати затишку в укриття. Художник Рустам Давлетов передає свої картини у сховища шкіл та садочків. У такий спосіб митець прагне додати затишку та радості дітям і освітянам, які перечікують у підвалах повітряні тривоги.

Митець розповідає, що ідея передати полотна в шкільні підвали виникла тоді, коли йому довелося закрити свою художню студію. Провівши ревізію Рустам побачив, що картин є дуже багато і забрати їх не має куди.

Картини залишилися з майстер-класів, які Рустам та його колега Людмила Синякова малювали разом з дітьми та дорослими. Роботи вже передали в 30 навчальних закладів не лише міста, але й сусідніх громад.

Сьогодні ще кілька полотен з пейжазами та казковими героями передають в п’яту школу.

Укриття у цьому навчальному закладі, яке розташоване в центрі міста, досить автентичне. Сама будівля має понад 150 років. Директорка закладу Оксана Погоріла розповідає, що розчистити і переобладнати підвали довелося з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Шкільне сховище розраховане на 270 людей.  Директорка розповідає, що приміщення намагалися розмалювати батьки та учні школи. Хотіли, щоб дітям було веселіше, коли  ховаються під час повітрної тривоги. Однак встигли не все. Тому картини Рустама Давлетова стануть прикрасою на стінах. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,