16.04.2024

Храмове свято, День захисника і козацтва урочисто відзначили студенти Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола

Ваша реклама

За захисників і захисниць України молилися сьогодні у церкві Покрови Пресвятої Богородиці у Тернополі. Це також студентська церква Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Студенти щороку приходять до храму, аби вшанувати тих, хто колись, за часів козацтва, і зараз, на передовій, захищає нашу державу.

Як відзначив президент ради студентів Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Максим Масира, студенти активно беруть участь в організації свята, вони завжди раді допомагати своєму храму. Студенти приходять до церкви за духовним зміцненням, шукаємо підтримку у Бога, дякують за успіхи, звершення у навчанні.

У 2013 році тут встановили цей хрест, після чого почали зводити і сам храм, пригадала директорка Галицького коледжу Марія Баб’юк. Принциповим було питання – аби церкву зробили саме дерев’яною, адже цегляних будинків навколо і так вистачає.

Марія Баб’юк відзначила: Господь подарував колективу і студентам коледжу чудових отців – Олега і Ярослава, яких дуже любить молодь. Це дуже важливо. Незалежно від того, яку віру сповідують хлопці та дівчата, вони ідуть із душею до них, вони радяться з ними, спілкуються, діляться своїми проблемами.

Традиційно вітають зі святами парафіян студенти Галицького коледжу. Вони організували святковий концерт із піснями, танцями, та ефектними виступами. Присутніх пригостили смаколиками, які виготовляють самі ж учні. Підготували і розваги для дітей.

А щоб не забувати славетних козацьких традицій – учасники клубу історичної реконструкції “Патріот” показали присутнім театралізоване дійство – тут Мухамед Герей четвертий б’ється із Данилом Виговським.

Студенти розповіли, що підтримувати звичаї для них дуже цінно.

«Студенти – це молодь, це майбутнє наше, і з кожним роком традиції все більше знецінюються. А Галицький коледж і наша директорка, вони це все підтримують і заохочують нас пам’ятати свої традиції, національну культуру і любити її», – зазначила студентка Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Катерина Василечко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,