19.04.2024

Грає на скрипці з 4 років: юний тернопільській віртуоз готується до участі в престижному конкурсі

Ваша реклама

Остап Козира вже 7 років навчається у Тернопільській музичній школі №1. Ще змалечку він грає на скрипці. Хлопець неодноразово брав участь у конкурсах різних рівнів.

Зараз ж юний музикант готується до ще одного – всеукраїнського конкурсу юних скрипалів імені Ярослави Рівняк. Захід вже цих вихідних відбудеться у Тернополі. Хлопець є одним з 17 учасників, які представлятимуть наше місто.

Юнак виріс у сім’ї музикантів. Концертмейстер скрипаля – мама, а старший брат – теж грає на струнних. Саме від нього молодший перейняв любов до цього інструменту.

На конкурс хлопець підготував два твори. Як зазначила мама юного віртуоза Оксана Козира, програму розучували майже півроку.

За словами організаторів, у конкурсі візьме участь 81 скрипаль з 13 областей України. Музиканти змагатимуться у трьох вікових категоріях. А конкурс триватиме два дні.

Завідувачка струнно-смичкового відділу Тернопільської музичної школи №1 ім. В. Барвінського Наталія Плахцінська розповіла, що Тернопіль представляє 17 учасників, а ще близько 12 з Тернопільської області.

Організатори підкреслили, планували провести конкурс раніше, але через загострену ситуацію з коронавірусом, дату проведення довелося змістити. Отож, 15 і 16 травня у Тернополі змагатимуться кращі юні віртуози країни. А про перебіг конкурсу і переможців – дізнаєтесь вже 17 числа на нашому телеканалі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,