20.04.2024

Електронні “трудові” та “лікарняні”: які зміни чекають тернополян із впровадженням цифрових документів

Ваша реклама

Із червня цього року в Україні розпочали поетапний процес впровадження електронних трудових і лікарняних книжок. На адаптацію такого нововведення дали термін – 5 років. За цей час люди повинні звикнути до змін і повністю перейти на новий онлайн-формат документів.

За допомогою таких нововведень можна буде проконтролювати чесність оформлення документів, адже онлайн реєстр змінити неможливо. Інформація буде захищена він стороннього редагування.

Як зазначив начальник відділу управління інформаційних систем та електронних реєстрів ГУПФ Тернопільської області Олександр Томчук, торкнуться такі зміни і пенсіонерів, адже під час оформлення пенсії, наявність електронної трудової дасть низку переваг.
А ось оформлення лікарняної книжки практично не зміниться. Після медичного огляду лікар внесе потрібні дані до спеціального онлайн реєстру. Там інформація отримає унікальний номер, що фактично і є створенням електронного листка непрацездатності.
Тепер людям головне навчитись користуватися онлайн сервісами, адже всі оцифровані дані зберігатимуться на спеціальних онлайн порталах.

Зазначимо, лікарняна та трудова книжки будуть доступні працівнику та роботодавцю через електронні кабінети на порталі Пенсійного фонду України та через електронну систему охорони здоров’я. У разі необхідності дані документи можна буде отримати і в паперовому форматі.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,