28.03.2024

Експерти перевірили воду в тернопільському ставі перед початком купального сезону

Ваша реклама

Фото з мережі Інтернет

Чи безпечно купатися влітку в тернопільському ставі? Фахівці перевірили воду в найпоширеніших місцях відпочинку тернополян.

Експерти відібрали воду в Тернопільському ставі (район «Циганка»), відкритому басейні клубу оздоровчого зимового плавання «Нептун» та Тернопільському ставі (міський пляж).

Всі зразки води відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Лише у воді відкритого басейну клубу оздоровчого зимового плавання «Нептун» у парку «Топільче»виявили незначне заниження вмісту розчиненого кисню. Інших відхилень (в т.ч. патогенних мікроорганізмів) у воді ставу не виявили.

Дослідження провели спеціалісти Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Спеціалісти Держпродспоживслужби рекомендують відпочивальникам дотримуватись правил особистої безпеки при купанні в ставі, а саме: не допускати потрапляння води на слизові оболонки рота, очей та носа, уникати травм, після купання приймати душ, не заходити в воду при наявності порізів та подряпин.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,