25.04.2024

Дві труни і блакитно-жовті стяги: із Сергієм Антонюком та Анатолієм Яцюком попрощались на Тернопільщині

Креатор буд

Разом воювали, разом загинули. На Тернопільщині попрощались одразу із двома захисниками України – Сергієм Антонюком та Анатолієм Яцюком. У селі Шкроботівка, що на Кременеччині біля місцевого храму людно. Чи не усі жителі Великодедеркальської громади зібрались, аби віддати шану військовим.

Сергія Антонюк та Анатолія Яцюка об’єднує любов до Батьківщини. Хоча досвіду у бойових діях не мали, чоловіки разом відправились на фронт – 6 березня. Відтоді доля скрізь зводила їх — служили у одні бригаді, і загинули також в один день 18 червня.

Сергій був старшим за Анатолія на 13 років. Та це не заважало їм товаришувати та захищати країну, розповідають односельчани військових. Сергій міг не йти на фронт, а доглядати за старенькою матір’ю. Та все ж вирішив не ховатися, а боронити своїх рідних: дружину, сина, сестру.

Не можуть повірити мешканці Шкроботівки і у смерть Анатолія. Чоловіка лише нещодавно бачили вдома. Військовий повертався на Зелені свята до сім’ї, аби побратися із дружиною, охрестити маленьку чотиримісячну донечку. Тато пішов на війну, коли дитині виповнився лише місяць. В Анатолія ще залишився син від першого шлюбу.

Пробувши декілька днів вдома, відправився знову на фронт, і наступного дня загинув, розповідають місцеві мешканці.  Пригадують, Анатолій виріс у багатодітній родині. Їх у матері було 12, Анатолій, який загинув у 34 роки, був середньою дитиною. Нині на передовій перебуває ще один його брат.

Поховали обох військових на місцевому кладовищі. Вічна дяка та шана захисникам України. Щирі співчуття рідним та близьким.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,