25.04.2024

17,5 мільйонів: у Чорткові відреставрують замок

Ваша реклама

Чортківський замок – одна з туристичних візитівок Тернопільщини. Впродовж довгих років потребував термінової реставрації. Та через аварійний стан частина фортифікаційних споруд пам’ятки й досі закриті для відвідувачів.

Вперше за довгий час на замок чекає оновлення. У рамках програми «Велика реставрація» на відновлення пам’ятки передбачено 17,5 мільйонів гривень. За ці кошти мають провести першу чергу реставраційних робіт.

Як зазначила заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк, це перший етап великої реставрації. Вже зареєстрований законопроєкт відповідно до якого передбачена субвенція на місця. Регіони отримують ті кошти для того, аби зробити більше об’єктів, які є туристично привабливими.

Завершити перший етап робіт планують до 500-ї річниці заснування Чорткова. Цю дату місто святкуватиме у 2022 році. Окрім Чортківського реставрація чекає на ще один замок Тернопільщини – Збаразький.

Додамо, у 2022  Чортківський замок планують включити до туристичного маршруту проєкту «Мандруй Україною.

Тернопільщина». До того часу частину реставраційних робіт вже мають завершити. Історики зазначають, пам’ятку архітектури збудували ще на початку 15 століття і вона є справжньою незвіданою перлиною нашого краю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,