04.05.2024

Доступність паркувальних місць для людей з інвалідністю перевіряли у Тернополі

Креатор буд

Припаркувати автівку. У Тернополі перевіряли доступність паркувальних місць для людей з інвалідністю. Адже через війну кількість людей, які потребують комфортної інфраструктури, зростає. Як відбувалася перевірка — дізнавайтеся.

“Ми проводимо профілактичні бесіди, щоб люди не зловживали парковкою, зупинкою на таких місцях і забезпечували права людей, які мають обмежені можливості належним чином”, — розповів капітан поліції Юрій Залеський.

Переглянути кількість, стан і доступність паркомісць поліцейських попросили ветерани. Кажуть, що зараз доречно дбати про людей з інвалідністю. Адже окрім цивільних, через війну ще й військові з інвалідністю, потребуватимуть комфортної інфраструктури.

“Таку роботу ми з правоохоронцями домовилися проводити постійно в місті й громадах області. Там також є болючі питання. Одна з головних наших пропозицій — звернутися до органів місцевого самоврядування з проханням розробити на території громад відповідно до постанови Кабміну, особливу увагу приділивши забезпеченню прав людей з інвалідністю”, — відзначив голова Тернопільської обласної організації “Союз Чорнобиль України” Олександр Деркач.

Ветерани наголошують, знаків, а відповідно і місць для паркування в особливо людних місцях бракує

Наші журналісти інспектували паркомісця разом з поліцейськими кілька годин. Не обійшлось і без суперечок. Деталі — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,