06.05.2024

Допомога аграріям: уряд надаватиме фінансову підтримку та відшкодовуватиме вартість відсотків по кредитах

Креатор буд

У зв’язку зі стихійними явищами, які завдали клопотів не одному фермерському господарству, уряд України розглядає питання фінансової підтримки. Йдеться про дві програми: на поворотній основі або ж одноразово, у розмірі 5-ти тисяч гривень за кожен “загиблий” гектар. Також Кабмін зняв обмеження і тепер аграрії зможуть скористатися кредитами під 5% річних, уряд буде відшкодовувати 1,5 ставки НБУ.

У департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА розповідають, на сьогодні 1,5 ставки – це 12 %. Але все-одно аграрії будуть зобов’язані сплачувати 5%. Це один із напрямків, і обмеження по цьому напрямку буде 5 мільйонів на одне господарство. Для тих, хто буде залучати кредити на тваринницьку галузь – 15 мільйонів відшкодування.

Черговий напрямок і ще одна постанова Кабінету міністрів стосується сприяння розвитку галузі садівництва: 80% відшкодування вартості посаджених саджанців і, крім того, 30% буде відшкодовуватися крапельне зрошення (система), будівництво, реконструкція сховищ для зберігання плодів, придбання обладнання і техніки для садівництва, – зазначив директор департаменту Володимир Стахів.



Джерело | Т1 Новини