05.05.2024

“Документів не бачили”: в обласній раді пояснили — жодних рішень щодо перинатального центру не приймали

Креатор буд

Питання перинатального центру “Мати і дитина” не вирішували в Тернопільській обласній раді. Депутати пояснюють, що робочу групу створили формально. Ініціатором реорганізацій виступив департамент охорони здоров’я ОВА. Але дізнатися хто увійшов до робочої групи і які пропозиції сформували у рішенні – не можуть і досі.

“Станом на 12 червня в Тернопільській обласній раді документу стосовно перспективного плану формування мережі закладів охорони здоров’я немає. Ми не можемо на рівні постійних депутатських комісій говорити про те, про кінцеву версію того, що планується департаментом. На жаль, така ситуація є”, — відзначив голова комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, запобігання корупції та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони та правоохоронними органами Тернопільської обласної ради Олег Сиротюк.

Сьогодні комісія з питань законності при облраді вже вдруге розглядала тему реорганізації перинатального центру “Мати і дитина”. Його за планами, які раніше озвучила Ольга Ярмоленко, мали або об’єднати з обласною дитячою лікарнею, або ж приєднати до неї.

“Ми запрошували на попереднє своє засідання і на це теж керівника департаменту охорони здоров’я. Але, як бачите, нікого нема. Тому ми змушені питання обговорювати без них”, — сказав Олег Сиротюк.

На засідання прийшли працівники перинатального. Вкотре наголошували на усіх ризиках від об’єднання пологового і обласної дитячої лікарні.

Депутати на комісії підтримали медиків у їхньому бажанні працювати окремо, а владі радять не робити реформ поспіхом.

Нагадаємо, 15 червня перспективний план щодо реорганізації медицини Тернопільщини розглядатимуть у МОЗ. Об’єднання перинатального з обласною дитячою лікарнею –  ще не кінцеве рішення. Тому медики стоять на своєму – просять залишити їх в спокої і не ризикувати майбутнім ні одного немовляти в області і в Україні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,