25.04.2024

Справа Козаків: брати кажуть, докази суперечливі, а свідків — немає

Креатор буд

Безробітні сусіди, які займаються волонтерством, почали купувати дорогі речі. Із такої заяви почалося слідство у справі братів Козаків. Кримінальне провадження проти Івана та Андрія зараз розглядають у суді.

Чоловіків підозрюють у незаконному привласненні гуманітарної допомоги. Сьогодні судове засідання перенесли. Але оскільки брати вже не у СІЗО, бо внесли заставу, мали час поспілкуватись з нашим телеканалом. Кажуть, саме з заяви сусідів і починаються суперечливості у справі.

«Ми захотіли перехресний допит з сусідами. Як виявилося, жодних заяв сусідів не було. А справа була відкрита, що «оперативний співробітник написав рапорт, що моніторячи фейсбук, він виявив під нікнеймом Андрій Козак людину, яка збирає гроші на ЗСУ. І йому здається, що використовує ці гроші не для волонтерства, а для власних потреб. Тому він просить відкрити кримінальне провадження», — розповідає підозрюваний Іван Козак.

Справа відкрита, а потерпілих і свідків в ній немає, кажуть брати Козаки.

У провадженні, яке розглядає суд, Андрію та Івану Козакам приписують дві автівки, які вони нібито привласнили, замість віддати на армію, і ще 34 тисячі 400 доларів. Втім при арешті, кажуть чоловіки, в справі було вісім машин та інша сума грошей. Вони клопотатимуть, аби через суд з’ясувати, куди все це поділося.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,