20.04.2024

Діти та дорослі масово хворіють на грип і ГРВІ на Тернопільщині

Ваша реклама

Що із захворюваністю на грип і ГРВІ? Сотні хворих за добу. Це про грип та ГРВІ. Щодня все більше жителів області звертаються до лікарів з одинаковими симптомами — висока температура, кашель та ослаблення організму. Але більшість інфікованих — діти. Саме вони найчасніше потрапляють у стаціонари лікарень. Що кажуть медики дізнавалися наші журналісти.

У тернопільській дитячій міській лікарні за останній місяць кількість звернень значно збільшилась. Медики кажуть, симптоми грипу та ГРВІ і в дорослих однакові. Проміжок часу між моментом зараження грипом і першими явними симптомами у дітей — від 24 до 72 год.

Дані за минулий тиждень теж невтішні. Загальна кількість хворих в області зросла майже на 2%.

“За цей період, минулий тиждень захворіло від всіх захворілих 56% із всіх захворілих дітей 59 — це школярі”, — відзначила генеральна директорка ДУ “Тернопільський ОЦКПХ” Оксана Чайчук.

У Чортківській громаді 200 хворих на ГРВІ за два дні. Із двох сотень звернень до сімейних лікарів — 114 від дітей. У міській лікарні кажуть, що зараз підтвердженими є чотири види різних вірусів, які викликають масову хворобу у дітей. Завідувач відділу інфекційного контролю Чортківської лікарні Олег Майданик розповів, що в місті є грип, парагрип, метапневмовірус і адемовірус.

Через важкі симптоми хворих довелось госпіталізовувати. І дорослих, і дітей. Але, каже лікар, зараз з вірусами важча ситуація саме в малюків. Їх організм важко бореться з невідомими збудниками. Окрім цього, є підозра на ще одну хворобу, кажуть чортківські медики. За словами Олега Майданика, підозра на вірус, який в Україні не діагностують, але він циркулює в Америці. Це подвійна мутація віруса.

Детальніше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,