25.04.2024

Дефіцитне і дороге паливо: яка ситуація на заправках Тернопільщини

Ваша реклама

Зазначимо, з початком повномасштабної війни Україна відмовилася імпортувати пальне з росії і білорусі. Відтак шукали нові шляхи та джерела постачання. Ситуацію з цінами та поставками могли регулювати завдяки Кременчуцькому нафтопереробному заводу, але й той рашисти розбомбили.

Щоб переорієнтуватися на постачання нафти з Європи – потрібен час. У своєму телекграмі премєр-міністр Шмигаль пообіцяв владнати питання за тиждень. Водночас на Тернопільщині ситуація дуже напружена. Чи не на кожній заправці — довжелезна черга.

Журналістка поспілкувалася із водіями, які запасаються пальним.

Два рази на день вдається заповнити бензовоз водію Іванові, і привезти пальне на автозаправку. Локацію, звідки везуть пальне, водії не розголошують з міркувань безпеки. Адже це тепер стратегічний ресурс. Та й з пальним в Україні – дефіцит. Тож біля кожної заправки – чималі черги.

Кермувальники стоять пів години, хто довше. Деякі водії завбачливо їдуть полювати за пальним спозаранку. Більшість розуміє ситуацію, адже, кажуть, війна, треба економити.

І якщо звичайним водіям ще можна якось обійтися без транспорту, а відтак зекономити пальне для інших потреб, то водії маршруток чи таксисти без бензину, газу чи дизелю не зможуть працювати. Тож з усіма іншими – в черзі водії громадського транспорту. Подробиці — у сюжеті.

Нагадаємо, на двох мережах автозаправних комплексів запровадили обмеження на продаж пального.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,