26.04.2024

Ціни менші, але і зарплати теж: який рівень життя у Тернополі порівняно із містами, де йдуть бої

Креатор буд

Ціни на харчі і розваги — дешевші. Житло дороге, а от зарплати невисокі. Так оцінюють життя у Тернополі ті, кого війна змусила покинути рідні домівки.

Вже кілька тижнів живучи на заході України, зокрема у файому місті, приїжджі спостерігають за місцевим способом життя, ставленням, рахують витрати і порівнюють ціни. Як результат, кажуть, їхні міста в рази дорожчі ніж Тернопіль.

Частина опитаних зізнається, роботу тут ще не шукали. Сподіваються скоро повернутися додому і займатися тим, що робили в мирному житті. А от ті, хто змушений заробляти, щоб прожити, кажуть, не рідко знаходять оголошення із платнею, на рівні мінімальної.

Схід України – вважається індустріальний регіоном, там працює чимало заводів. Але серед звернень від жителів інших регіонів до Тернопільського центру зайнятості – переважають жінки, зі стандартними для нашої області професіями. Частину безробітних вже працевлаштували, частина шукає і знаходить роботу самостійно, до прикладу, через соцмережі. Про це розповів директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк.

Чимало підприємств розглядають Тернопіль, як місто, куди можна перевести бізнес із небезпечних регіонів. Це сприяє і збільшенню вакансій, кажуть у центрі зайнятості.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,