20.04.2024

COVID-19 на Тернопільщині: яка ситуація і чи буде четверта хвиля

Креатор буд

Четверта хвиля ковіду – може бути. Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Це пов’язано з “індійським” штамом COVID-19, бо станом на зараз його зафіксували зокрема у сусідніх Польщі та Румунії. Тим часом на Тернопільщині ситуація стабілізується. Кількість людей, які хворіють, на сьогодні зменшилася до 6700 осіб.

За словами начальниці управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольги Ярмоленко 5 тисяч людей знаходиться на амбулаторному лікуванні, а 804 – на стаціонарному лікуванні.

Загалом, станом на 11 травня в Україні зафіксовано 2 208 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Кількість активних хворих по всій країні – 300 534 особи. Щодо ліжкомісць, то в області ситуація теж стабілізувалась. На сьогодні на Тернопільщині  відсоток зайнятих ліжок коливається в межах 32-33.

Проте, за словами медиків, ще 715 осіб на даний момент потребують кисневої підтримки. Це говорить про те, що хворі поступають в стаціонари у важкому стані.

Як зазначив епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев, сьогодні у групі ризику перебуває група людей віком від 65 років.  Всі ті, хто помирає, мають як правило серйозну супутню патологію. А от відсоток інфікованих дітей в області  залишається сталим і складає майже 6%.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,