25.04.2024

Чи є нітрати в овочах та фруктах, які продають на тернопільському ринку

Ваша реклама

На тернопільському ринку вже розпочався сезон овочів та фруктів. Люди активно купують свіже та наповнюють свій організм вітамінами. Проте, на початку сезону вони можуть бути не такими вже й корисними. Тому варто перевіряти їх на нітрати.

На Центральному ринку працює лабораторія ветсанекспертизи, тут відбирають зразки овочів і фруктів та контролюють кожну партію товару. Про це розповіла провідна лікарка лабораторії ветсанекспертизи центрального ринку Наталія Остапів. За словами фахівчині, тут щоранку проводять експертизи нової партії товару. Ранні овочі мають більшу норму нітратів, а пізніші – нижчу. Також є вища норма для овочів, які ростуть у закритому грунті, тобто в теплицях.

Із початку цього сезону в лабораторії поки не виявили перевищення кількості нітратів в овочах та фруктах, всі показники відповідають нормі.

Також, експерти зазначили, що потрібно остерігатись та правильно обробляти усі продукти перед вживанням. Основне – замочувати їх у воді на дві години, тоді 20-30% нітратів із них виходить.

Якщо ж ви придбали овочі та фрукти і хочете їх перевірити, то можете звернутися до лабораторії ветсанекспертизи і одразу на місці вам їх перевірять. А от довіряти портативним нітрат-тестам кажуть, не варто, адже вони не завжди показують правдиві результати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,